moottoripyöräily

Näin teet moottoripyöräilystä entistä mukavampaa

Moottoripyöräily on Suomessa suosittu harrastus, mutta moni kuitenkin jättää kokeilematta monista eri syistä. Käytännöllisyys, mahdollinen lisähinta ja esimerkiksi turvallisuus pitää ison osan ihmisistä vain auton ratissa. Jokaisen ehdottomasti olisi hyvä kuitenkin kokeilla moottoripyöräilyä, sillä monet nauttivat siitä erittäin paljon. Kesäisin auto korvaantuukin monesti moottoripyörällä. Lue nämä vinkit, jotta voit nauttia moottoripyöräilystä vielä enemmän.

Lue tästä: Näin hankit moottoripyöräkortin

Suojaa kuulosi ja edistä käytännöllisyyttä

Iso osa ihmisistä pitää moottoripyörien pientä tavaratilaa hyvin ongelmallisena. Monesti ajoneuvon omiin lokeroihin mahtuu vain erittäin pieniä esineitä. Tämän korjaamiseksi moniin moottoripyöriin saa asennettua erillisiä lisälaukkuja sivuille sekä mahdollisesti takaosaan. Suuri määrä tavaraa ei näinkään mahdu mukaan, mutta useimpien tarpeet ne kuitenkin täyttävät. Isomman repun hankkiminen tuo myös huomattavasti lisää tilavuutta.

Moni moottoripyörää kokeileva voi myös yllättyä suuresta melusta ajaessa suuria nopeuksia. Itselle sopivalla kypärällä saat vähennettyä ilmanvirtausta kypärän sisällä. Myös korvatulppien käyttö on erittäin suositeltavaa, sillä ilmaa joka tapauksessa virtaa kypärään aiheuttaen melua. Korvatulppia ei kuitenkaan välttämättä kannata käyttää aina. Kaupunkiajossa haittamelu ei ole yhtä voimakasta sekä on tärkeää huomioida muuta liikennettä myös kuuloaistilla.

Hanki hyvät varusteet ja sopiva moottoripyörä

Kypärän lisäksi laadukkaat ajovarusteet turvaavat matkaasi. Vahva kangas, joka pitää tuulen ja veden ulkopuolella on tärkeää mukavuuden kannalta. Myös mahdollisesti kaaduttaessa oikeanlainen varustus suojaa normaalia vaatetusta huomattavasti paremmin. Muista hankkia myös ajokengät, sillä kaaduttaessa kovassa vauhdissa normaalit kengät voivat irrota jaloista aiheuttaen lisävammoja.

Huolettaako kuntosi taso moottoripyöräilyä varten? Lue tästä vinkit kunnon kehittämiseen.

Myös itse kulkuvälineen tulisi olla sinulle juuri sopiva. Sporttiset kyykkypyörät eivät sovi kaikille, kun taas jotkut rakastavat niitä. Kokeile erilaisia malleja löytääksesi juuri sopiva. Ajoneuvon hallinta tulisi olla helppoa, ajamisen mukavaa ja tehoa sopivasti. Moottoripyörien väliset erot voivat olla hyvin suuria, joten älä lannistu, jos ensimmäinen pyörä ei ole ollenkaan sopiva.

Oma ajomukavuus on erittäin tärkeää ja onneksi siihen voi vaikuttaa itse erittäin paljon. Tapoja on monia, minkä vuoksi uusien asioiden tutkiminen on tärkeää. Todennäköisesti optimaalisen yhdistelmän löytäminen vie jopa vuosia sekä vaatii runsaasti kokeiluja. Toivottavasti näillä vinkeillä saat tehtyä moottoripyöräilystäsi turvallisempaa ja mukavampaa.

0 thoughts on “Näin teet moottoripyöräilystä entistä mukavampaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *