Helsingissä aloittaa sähköpotkulautojen pysäköintipartio - samalla uusille tulijoille töitä

Helsingissä aloittaa sähköpotkulautojen pysäköintipartio - samalla uusille tulijoille töitä

Helsingissä aloittaa sähköpotkulautojen pysäköintipartio – samalla uusille tulijoille töitä

Sähköpotkulautayritysten toimialajärjestö Nordic Micromobility Association (NMA) tuo Helsinkiin pysäköintipartiot, jotka pitävät huolen siitä, että sähköpotkulaudat pysäköidään oikein. Helsingissä NMA:n aktiivisia jäseniä ovat Bird, Dott, Lime, Tier ja Voi. Hankkeen tarkoituksena on lisätä  sähköpotkulautojen saavutettavuutta, turvallisuutta, käytettävyyttä ja  samalla luoda työpaikkoja uusille tulokkaille.

– Tämä ei ole vain aloite, joka ratkaisee väärin pysäköityjen sähköpotkulautojen ongelman, vaan samalla myös luomme työpaikkoja. Pysäköintipartiot työllistävät henkilöitä, joilla on ollut vaikeuksia työllistyä. Viime vuonna käynnistetty konsepti on ollut menestykäs Ruotsissa ja olemme innoissamme siitä, että pääsemme aloittamaan toiminnan nyt myös Helsingissä, kertoo henkilöstöpalvelualan yritys Just Arrivedin toimitusjohtaja Sofi Fridland.

Pysäköintipartiot ovat jo toiminnassa Ruotsin suurimmissa kaupungeissa ja ne pysäköivät uudelleen satojatuhansia lautoja kuukausittain. Toiminnan tarkoituksena on parantaa esteettömyyttä ja turvallisuutta ja kannustaa käyttäjiä pysäköimään oikein. Pääpaino toiminnassa on Helsingin keskustassa, missä liikkuu paljon ihmisiä ja missä aloitteella on näin suurin vaikutus.

–  Tämä on konkreettinen teko, jolla voimme lisätä yhteistä turvallisuutta ja samalla vaikuttaa työmarkkinoiden ulkopuolelle jääneiden ihmisten työllistymiseen yhteistyössä Just Arrivedin kanssa, NMA:n puheenjohtaja Dan Nerén sanoo.

Pysäköintipartiot ovat vain yksi monista konkreettisista teoista, joihin toimialajärjestön jäsenet ovat sitoutuneet vähentääkseen väärin pysäköityjen sähköpotkulautojen aiheuttamia haasteita. Pysäköintipartio aloittaa toimintansa Helsingissä 4. toukokuuta.

Lähteet: Just Arrived / ePressi

2 thoughts on “Helsingissä aloittaa sähköpotkulautojen pysäköintipartio – samalla uusille tulijoille töitä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *