Sähköpotkulautailun turvallisuuden parantamiseen konkreettisia toimia pohjoismaisen asiantuntijafoorumin avulla

Sähköpotkulautailun turvallisuuden parantamiseen konkreettisia toimia pohjoismaisen asiantuntijafoorumin avulla

Euroopan suurin sähköpotkulautayhtiö TIER on koonnut Nordic Safety Board -nimeä kantavan pohjoismaisen asiantuntijafoorumin. Foorumin suomalaisjäsen on Poliisihallituksen Heikki Kallio, jolla on pitkä kokemus liikenneturvallisuuden valvomisesta ja edistämisestä. Tavoitteena on tarkastella sähköpotkulautailua kriittisesti ja lisätä sähköpotkulautailun turvallisuutta kaikissa Pohjoismaissa.

Sähköpotkulaudat ovat keskeinen osa vihreän liikenteen murrosta. Niiden turvallisuus ja onnettomuusluvut ovat puhututtaneet paljon Suomessa kuluneen vuoden aikana. Vastatakseen haasteeseen ja kehittääkseen toimintaansa Euroopan johtava sähköpotkulautaoperaattori TIER on kutsunut kokoon pohjoismaisen asiantuntijafoorumin Nordic Safety Boardin. Foorumi kokoaa yhteen pohjoismaisia huippuasiantuntijoita edistämään sähköpotkulautailun turvallisuutta sekä arvioimaan ja kehittämään yhtiön tekemää liikenneturvallisuustyötä. 

Suomen edustajana foorumissa toimii Poliisihallituksen ylipoliisitarkastaja Heikki Kallio, joka vastaa tehtävässään liikenneturvallisuudesta ja haavoittuvista tienkäyttäjäryhmistä. Hänellä on myös pitkä kokemus liikennepoliisin tehtävistä.  

”Mikroliikkumisen suosio kasvaa tulevaisuudessa varmasti, ja on tärkeää parantaa myös uusien liikkumismuotojen turvallisuutta. Pohjoismaisten kollegojen kanssa keskustelu, uudet avaukset ja eri maiden kokemusten ja oppien jakaminen on tässä erittäin hyödyllistä. Tavoitteena on tietysti edistää sujuvampaa ja turvallisempaa liikennettä”, Kallio sanoo. 

Foorumi pyrkii parantamaan sähköpotkulautailun turvallisuutta kokonaisvaltaisesti ja toimii yhdeksässä suurimmassa suomalaiskaupungissa operoivan TIER:in turvallisuustyön arvioijana ja kirittäjänä. Foorumi kokoontuu neljännesvuosittain keskustelemaan ajankohtaisista liikenneturvallisuuden ja mikroliikkumisen kysymyksistä sekä arvioimaan TIER:in turvallisuustyötä. Tavoitteena on tehdä sähköpotkulaudoista turvallinen ja saumaton osa kaupunkien liikennejärjestelmää.

Sähköpotkulaudat ovat valtavan suosittu kulkumuoto, ja alan on otettava turvallisuuskysymykset erittäin vakavasti. Pelkät puheet eivät riitä kun haluamme kehittää palvelua, joka on paitsi ilmasto- ja käyttäjäystävällinen, myös kaikille tienkäyttäjille turvallinen. Haluamme kuulla asiantuntijoiden ja haavoittuvien ryhmien näkemyksiä ja huolenaiheita ja hyödyntää niitä toimintatapojemme muokkaamisessa. Tulemme tekemään konkreettisia toimia saamiemme neuvojen pohjalta, ja uskon, että tämä asiantuntijafoorumi onnistuu viemään koko alan turvallisuutta eteenpäin”, kertoo TIER:in pohjoismaiden toimintojen johtaja Lukas Samuelsson.

Foorumiin kutsutut asiantuntijat ovat pohjoismaisia liikenneturvallisuuden, kaupunkikehityksen ja esteettömyyden huippuasiantuntijoita. Suomen Heikki Kallion lisäksi mukana ovat Ruotsin kansallisen tieturvallisuusjärjestön johtaja Marie Nordén, Gehl Peoplen innovaatiojohtaja Jeff Risom Tanskasta, Ruotsin kelkkajääkiekkomaajoukkueen kapteeni, vammaisjärjestössä työskentelevä esteettömyysasiantuntija Peter Ojala sekä Norjan pyöräliiton pääneuvonantaja Emil Rensvala. Foorumin puheenjohtajana toimii TIER:in turvallisuus- ja osallisuusasiantuntija Kate Barnes.

Lähde: ePressi

1 thought on “Sähköpotkulautailun turvallisuuden parantamiseen konkreettisia toimia pohjoismaisen asiantuntijafoorumin avulla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *