Uusi kaupunkipyöräkausi alkaa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla 1.4.

Uusi kaupunkipyöräkausi alkaa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla 1.4.

Kaupunkipyörät ovat varma kevään merkki, ja ne palaavat Helsingin, Espoon ja Vantaan katukuvaan 1.4. alkaen. Koko kauden ostoja voi tehdä jo nyt, ja kaupunkipyöräkausi kestää aina lokakuun loppuun asti. Reittioppaasta näkee reaaliaikaisesti käytössä olevat asemat, pyörien määrän ja reitit asemille.

Uusi kaupunkipyöräkausi alkaa 1.4. Helsingissä ja Espoossa on yhteinen kaupunkipyöräpalvelu, mutta Vantaalla on omansa, eikä kahden palvelun pyöriä voi käyttää ristiin. Koko kaupunkipyöräkauden voit ostaa jo nyt. Muiden tuotteiden osto aukeaa kauden käynnistyessä.

Kaupunkipyöräpalvelu käyttöön koko kaudeksi, viikoksi tai päiväksi oman tarpeen mukaan

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräkaudet voi ostaa osoitteesta hsl.fi/kaupunkipyörät. Koko kauden eli seitsemän kuukauden käyttöoikeus maksaa 35 euroa. Pyörän käyttöoikeuden voi osaa myös lyhyemmäksi ajaksi eli päiväksi tai viikoksi kauden alusta alkaen. Päivän ja viikon käyttöoikeudet maksavat 5 ja 10 euroa.

Vantaalla koko kausi maksaa 30 euroa ja oston voi tehdä uudessa Vantaan kaupunkipyörät -sovelluksessa. Myös Vantaalla voi kauden alkaessa ostaa käyttöoikeuden lyhyemmäksi ajaksi: viikoksi tai päiväksi. Päivän ja viikon käyttöoikeudet maksavat 5 ja 10 euroa. Vain Vantaalla on mahdollista ostaa pyöräilyaikaa myös minuuttiperusteisesti.

Kaikkiin tuotteisiin sisältyy rajaton määrä matkoja niiden voimassaolon ajan: Helsingissä ja Espoossa yksi matka saa kestää enintään 30 minuuttia ja Vantaalla 60 minuuttia kerrallaan. Jos pyörää käyttää yhtäjaksoisesti pidempään kuin puoli tuntia, lisäveloitus on euro jokaista puolta tuntia kohden. Enimmäiskäyttöaika on 5 tuntia. Ylityksestä veloitetaan lisämaksujen ohella 80 euron viivästysmaksu.

Rekisteröityminen ja käyttöönotto

Helsingin ja Espoon kaupunkipyörät toimivat samaan tapaan kuin edellisinä vuosina. Rekisteröitymiseen tarvitaan HSL-tunnus. Rekisteröinti tapahtuu hsl.fi/kaupunkipyörät-sivustolla. Rekisteröinnin yhteydessä asiakkaan tulee syöttää järjestelmään maksukorttitiedot, ja valita nelinumeroinen PIN-koodi. Järjestelmä antaa asiakkaalle henkilökohtaisen pyöräilijätunnuksen. Pyöräilijätunnus ja PIN-koodi tarvitaan, kun pyörä otetaan käyttöön asemalta.

Vantaan kaupunkipyörien rekisteröityminen ja käyttö tapahtuu Vantaan kaupunkipyörät -nimisen sovelluksen kautta. Sovellus ladataan sovelluskaupasta, jonka jälkeen noudatetaan sovelluksessa annettuja ohjeita.

Kaikki pyöräilyasemat saadaan käyttöön huhtikuun aikana

Runsasluminen talvi on hankaloittanut asemien asennusta, eikä aivan kaikkia niistä ehditä saada paikoilleen huhtikuun alkuun mennessä. Kaikki asemat pyritään kuitenkin saamaan paikalleen huhtikuun aikana. Käytössä olevat asemat löytyvät Kaupunkipyörien verkkosivuilta ja Reittioppaasta. Reittioppaassa asiakkaan tulee sallia paikannus, ja Reittiopas näyttää asiakasta lähinnä olevat pyöräasemat, saatavilla olevien pyörien määrän ja reitin asemalle. Samat tiedot saa myös syöttämällä Reittioppaaseen osoitteensa. Reittioppaan löydät HSL-sovelluksesta ja hsl.fi-verkkosivulta. 

Kaupunkipyöräverkostoon kuuluu Helsingissä ja Espoossa lähes 4 600 pyörää. Pyöräasemia on Helsingissä 347 ja Espoossa 110. Vantaalla taas on käytössä 1 000 pyörää ja 120 asemaa.

Kolme vinkkiä sujuvaan kaupunkipyöräilyyn

  1. Jos pyöräilyasema on täynnä, ota telineen viereen palautettu pyörä käyttöösi – näin saamme yhdessä pidettyä asemat siistimpänä.
  2. Jos huomaat, että ottamasi pyörä on viallinen, käännä sen satula taaksepäin merkiksi viasta. Muista tehdä myös vikailmoitus, jotta huoltohenkilöstö tietää tulla huoltamaan pyörän, ja se saadaan takaisin käyttöön mahdollisimman pian. Linkki vikailmoitukseen löytyy täältä: hsl.fi/kaupunkipyörät/palaute.
  3. Kun palautat pyörän telineeseen, varmista, että pyörän näytölle tulee viesti palautuksen onnistumisesta.

Lähde: STT Info

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *