HSL Kaupunkipyörä

Kuva: HSL

HSL: Kaupunkipyörien käyttö lisääntyi Espoossa ja Helsingissä edelliseen vuoteen verrattuna

HSL on kysynyt syyskuun ja lokakuun aikana kaupunkipyörien käyttäjiltä mielipiteitään kuluneesta kaudesta. Helsingin ja Espoon pyöräilijöille teetettyyn asiakaskyselyyn on vastannut reilut 4 500 kaupunkipyörien käyttäjäksi rekisteröitynyttä asiakasta.

Helsingin ja Espoon kaupunkipyörien käyttäjät olivat tänäkin vuonna tyytyväisimpiä käyttömaksujen selkeyteen sekä maksujen kohtuullisuuteen. Rekisteröityminen käyttäjäksi sekä käyttöoikeuden ostaminen kävivät helposti. Ohjeistuksia pyörien käyttöön pidettiin selkeinä ja helposti ymmärrettävinä. 

Tämän vuoden NPS-luku pysyi samalla tasolla viime vuoteen verrattuna olleessaan 48. Tämä vastaa erinomaista tulosta. Yleisarvosana kaupunkipyörille oli 3,75 (asteikolla 1–5). 

Heikoimmat arvosanat kaupunkipyörien käyttäjät antoivat pyörien palautukseen liittyen sekä niiden saatavuuteen. Tulokset olivat hyvin samalla tasolla edellisen vuoden kyselyyn verrattuna.  

Kyselyyn vastasi reilut 4 500 kaupunkipyörien käyttäjää. Suurin osa heistä käytti kaupunkipyöriä muutaman kerran viikossa koko kauden läpi. Kaupunkipyöriä useita kertoja päivässä käyttäneet olivat kaikkein tyytyväisimpiä kaupunkipyöräpalveluun. 

Pyöriä käytettiin tänä vuonna eniten vapaa-ajan matkoihin ja erilaisiin asiointimatkoihin. Kaupunkipyörillä tehtyjen työmatkojen osuus kasvoi selkeästi edelliseen vuoteen verrattuna. Suurin osa yhdisti kaupunkipyöräilyä myös joukkoliikennematkoihin. 

Kaupunkipyörien käyttö lisääntyi hieman viime vuoteen verrattuna, ja matkoja tehtiin Helsingissä ja Espoossa yhteensä noin 2,5 miljoonaa. Pyöriä oli käytössä puolestaan yhtä paljon kuin viime vuonnakin eli lähes 4 600. Myös asemia oli käytössä yhtä paljon kuin viime vuonna eli 457 (347 Helsingissä ja 110 Espoossa). 

Yleisimpiä mainittuja syitä kaupunkipyörän kokeilemiseen ensimmäistä kertaa olivat kokeilunhalu, edullinen hinta, helppous sekä työnantajan tarjoama etu. 

Kaupunkipyörien käytön lisäämiseen entuudestaan vaikutti eniten hyötyliikunnan saaminen sekä pyörien käyttö joukkoliikenteen sijasta. 

Pyörällä päästään taas ensi vuonna 

Kaupunkipyöräkausi päättyy Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla tiistaina 31.10. Tämän jälkeen pyörät kerätään varastoon ja huolletaan ensi vuotta varten. Seuraava kaupunkipyöräkausi alkaa taas keväällä 2024. 

Kaupunkipyörien jatkuva tilaus uusiutuu automaattisesti keväällä uuden kauden alkaessa. Talvella veloitusta ei tapahdu. Mikäli tilauksen haluaa keskeyttää, voi sen tehdä milloin tahansa kaupunkipyörien nettisivuilla omien tietojen kautta. 

Lähde: HSL
Kuva: HSL

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *