Crowdsorsa

Helsingissä kartoitetaan pyöräteiden kuntoa mobiilipelillä

Helsingin kaupunki joukkoistaa pyöräteiden kuntokartoituksen Crowdsorsa mobiilipelin avulla. Pyöräilijät voivat tienata rahaa samalla kun keräävät väylien kuntotietoa. Kaupunki käytti samaa menetelmää pyöräteiden kartoitukseen kesällä 2021.

Kartoitustapahtuma alkaa 5.8. lauantaina, kello 10 (säävarauksella). Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, polkupyörä ja ohjaustankoon kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua lataamalla ilmaisen Crowdsorsa-sovelluksen ja seuraamalla sen ohjeita. 

Crowdsorsa-sovelluksessa Helsingin pyörätiet on täytetty rahanarvoisilla marjoilla ja hedelmillä. Pelaajat keräävät niitä kartalta nauhoittamalla videota pyöräillessään. Kerättävää on luvassa keskimäärin yli kolmen euron arvosta kilometriä kohden.Osallistujat saavat palkkion pankkitililleen. 

– Peli päättyy, kun Helsingin koko 500 kilometrin pyöräilyn pääreittiverkosto on kartoitettu. Tempaus tarjoaa helsinkiläisille hyvän tilaisuuden lähteä ulos liikkumaan sekä tienaamaan siinä sivussa jopa parikymmentä euroa tunnissa, sanoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju

Käyttäjien kuvaamat videot käyvät läpi laaduntarkistuksen, minkä jälkeen konenäkömalli analysoi niistä pyöräteiden päällystevauriot. Näin kaupunki saa päätöksentekonsa tueksi tarkkaa tietoa siitä, mihin korjaustoimenpiteisiin budjetti tulisi kohdistaa. 

–Tarkoituksena on kaupungin katuparannushankkeiden lisäksi parantaa pyöräverkkoa astetta kevyemmillä toimenpiteillä, kuten päällysteen uusimisella. Me kunnossapidossa käytämme kuntotietoa päällystekohteiden valinnan tukena. Suuri kiitos kaikille osallistujille jo etukäteentoteaa projektinjohtaja Noora Lindberg Helsingin kaupungilta.

Pyöräteiden joukkoistettuja kuntokartoituksia on järjestetty tänä kesänä jo yhdeksän eri puolilla Suomea. Vuonna 2021 Helsinki oli maailman ensimmäinen kaupunki, jossa mobiilipelillä tapahtuva pyörätiekartoitus toteutettiin.


Lähde: Helsingin kaupunki
Kuva: Crowdsorsa


Muuta mielenkiintoista

Outletit – Huippumerkkejä edullisesti

Marimekko outlet ja Halti Outlet tarjoaa mahdollisuuden hankkia huippu tuotteita edullisesti. Näissä myymälöissä myydään ylijäämävarastoja, mallikappaleita ja viime kauden tuotteita alennettuun hintaan. Outlet-ostoksilla voi säästää merkittävästi, kun saa laadukkaita vaatteita, kenkiä ja asusteita huomattavasti normaalihintaa halvemmalla. Laaja valikoima, houkuttelevat alennukset ja arvostettujen brändien saatavuus tekevät outleteista suositun vaihtoehdon shoppailuun. Tutustu myös Iittala outlet myymälään.

Google Pay – Vaivaton ja helppo tapa maksaa ostokset

Google Pay maksaminen on helppoa ja kätevää, kun haluat maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa nopeasti ja vaivatta.

Lainavertailu – Löydä paras laina tarpeisiisi!

Lainavertailu auttaa löytämään edullisimman lainavaihtoehdon yksinkertaisesti ja nopeasti. Vertaillessasi eri lainantarjoajia huomioi lainan kokonaiskustannukset, korko, laina-aika ja mahdolliset lisäkulut. Sivustot tarjoavat kätevän tavan vertailla eri lainoja ja valita sopivin vaihtoehto henkilökohtaisten tarpeidesi mukaan. Muista myös tarkistaa luottotietosi ja varmistaa takaisinmaksukykysi ennen lainan hakemista. Tehokas lainavertailu auttaa säästämään rahaa ja välttämään turhia riskejä lainanottoon liittyen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *