Uudet BMW R 18 Transcontinental pitkille matkoille ja R 18 B valtateillä kruisailuun

BMW esittelee R 18 Transcontinentalin, Grand American Tourer -matkamallin pitkien matkojen ylittämättömäksi kumppaniksi. Toinen uutuus, BMW R 18 B ”Bagger” on yhdysvaltalaisten motoristien suosima kruisailumalli valtateille.

Uutuusmalleissa suuren bokserimoottorin voima sekä klassisten moottoripyörien runkomalli yhdistyy tuoreimpaan tekniikkaan ja tyylikkääseen muotoiluun.

BMW R 18 Transcontinental on ihanteellinen valinta pitkille matkoille amerikkalaiseen tyyliin, myös matkustajan ja matkatavaroiden kanssa. 18 B on suunniteltu ensisijaisesti kruisailuun ja kuljettajan ajamisen nautintoon. Se sopii matkantekoon pienellä tavaramäärällä.

BMW R 18 Transcontinentalin korkea tuulilasi, tuulenohjaimet ja lokasuojat helpottavat matka-ajoa vaihtelevissa olosuhteissa. Sen mittaristossa on neljä perinteistä mittaria ja 10,25 tuuman näyttö. Varustukseen kuuluu Marshallin äänentoistojärjestelmä, istuinlämmitin ja takalaukku. R 18 B -mallissa puolestaan tuulilasi on matalampi, penkki kapeampi eikä takalaukku kuulu varustukseen.

Molemmissa malleissa käytetään R 18 -sarjaan kehitettyä suurta bokserimoottoria. Se perustuu perinteisiin ilmajäähdytteisiin bokserimoottoreihin, joita on kehitetty edelleen lähes sata vuotta. R 18 Transcontinentalin moottori on hopeanvärinen, R 18 B:n mattamusta.

”Big Boxer” on kaikkien aikojen voimakkain kaksisylinterinen bokserimoottori sarjatuotantomoottoripyörässä: siinä on 1 802 kuutiosenttimetrin iskutilavuus ja 91 hevosvoimaa, kun kierroksia on 4 750 minuutissa. Yli 150 Nm:n vääntömomentti on käytettävissä kierrosalueella 2000–4000 r/min.

Mallien teräsputkirunko heijastelee klassikkomalleja, kuten legendaarista R 5 -mallia. Jalkatapit on sijoitettu sylinterien taakse, jotta kuljettajan ajoasento on rento ja samalla asento on paras mahdollinen pyörän hallinnan kannalta.

Molemmissa malleissa on vakiovarusteena vakionopeudensäädin, ja lisävarusteena saa aktiivisen vakionopeudensäätimen, joka sovittaa vauhdin edessä ajavien mukaan. Malleissa on kolme ajotilaa: ”Rain”, ”Roll” ja ”Rock”. Vakiotilaan kuuluvat myös luistonestojärjestelmä (ASC) ja MSR-järjestelmä, joka estää takapyörän lukittumisen moottorijarrutuksessa. Tämä parantaa turvallisuutta kaikissa sää- ja tieolosuhteissa. Lisävarusteena saa peruutusavustimen ja mäkilähtöavustimen.

Uutuusmallit tulevat saataville maailmanlaajuisesti R 18 Transcontinental First Edition ja R 18 B First Edition -versioina heti lanseerauksesta lähtien. Niissä mustaa väriä on korostettu valkoisilla koristeraidoilla, kromipinnoilla, istuimen tunnuksella ja kromisella ”First Edition”-kromikilvellä sivusuojissa.

Uudet BMW R 18 Transcontinental First Edition ja R 18 B tulevat markkinoille syykuussa. Transcontinental First edition -version suositushinta on noin 37 000 euroa ja B First editionin 35 000 euroa.

Lähde: MyNewsDesk


Muuta luettavaa muualta:

Älykodit löytyy jo useasta ihmisen kodista

Älykoti tarjoaa ihmisille kotiin uusinta uutta tekniikkaa, jotka helpottavat arkeamme, auttavat säästämään energiaa ja lisäämään kodin turvallisuutta.

Yleiset haittaohjelmat ja haavoittuvuudet Suomessa ja maailmalla

Tutkijat raportoivat, että kehittynyt, itsestään leviävä ja modulaarinen troijalainen Emotet on edelleen maailman yleisin haittaohjelma. Suomen yleisin kyberkiusa oli Netwalker, joka tunnetaan myös nimellä Mailto.

Elämä siirtyy kokoajan kohti digitaalisuutta

Oletko miettinyt hankkivasi pelitietokonetta, älypuhelinta tai vaikka älykelloa naiselle? Esimerkiksi älykello naiselle voisi olla hyvä tapa seurata hänen sykettä päivän mittaan. Monissa älykelloissa on kattava valikoima eri ominaisuuksia, joita löytyy eri mallien kalloista. Monilla älykelloilla voi seurata unenlaatua sekä nukuttua aikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *