Stenbäckinkadun pyöräilyjärjestelyitä muutetaan yksisuuntaisiksi

Stenbäckinkadun pyöräilyjärjestelyitä muutetaan yksisuuntaisiksi

Stenbäckinkadun pyöräilyjärjestelyitä muutetaan yksisuuntaisiksi

Stenbäckinkadun pyöräväylät muutetaan yksisuuntaisiksi Linnankoskenkadun ja Töölöntullinkadun välillä. Pyöräliikenne siirtyy ajoradalle, ja ajoradan pohjoispuolella oleva kaksisuuntainen pyörätie poistetaan. Pohjoisreunan jalkakäytävä levenee.

Urakka alkaa kesäkuussa ja päättyy elokuun loppuun mennessä. Työt alkavat vanhan asfaltin ja noppakiviraidan poistolla Linnankoskenkadun ja Puistosairaalan liittymän väliseltä alueelta kadun pohjoispuolen jalankulun ja pyöräilyn väylällä.

Kivitöistä, kaivuusta ja kuorma-autoista aiheutuu vähäistä melua. Työaika on arkisin klo 7–18.

Väliaikaiset kulkureitit työalueen ohi opastetaan liikennemerkein.

Urakoitsijana toimii VRJ Etelä-Suomi.

Pyöräväyliä uudistetaan yksisuuntaisiksi kantakaupungissa

Pyöräliikenteen uudistuksia tehdään tänä vuonna myös Helsinginkadulla, Nordenskiöldinkadulla, Savonkadulla, Ratapihantiellä, Viipurinkadulla ja Kotkankadulla. Aleksis Kiven kadun pyöräliikenne uudistettiin yksisuuntaiseksi alkuvuodesta 2022. Kaikki työt pyritään saamaan loppuun elokuun 2022 loppuun mennessä.

Uudistusten tavoitteena on parantaa kantakaupungin pyöräliikenneverkon toimivuutta ja selkeyttää liikennejärjestelyitä.

Yksisuuntaiset pyöräväylät ovat kaksisuuntaisia väyliä turvallisempia erityisesti risteysalueilla, ja ne myös vähentävät pyöräilijöiden kohtaamisista aiheutuvia vaaratilanteita. Samalla jalankulun olosuhteet ja turvallisuus paranevat, kun pyöräliikenne ja jalankulku erotellaan toisistaan.

Lähde: STT / Helsingin kaupunki
Kuva: Raine Huvila


Muuta luettavaa muualta:

Valmistaudu syksyyn ja talveen

Kun kaikki liikuntasuoritteet ovat kalenterissa, ja oma talous tsekattu kuntoon, on aika tarkistaa auto syksyn kelejä varten, onhan renkaat kunnossa? Syksyn tullessa pitää koiranomistajienkin muistaa pari tärkeätä asiaa koiran kanssa ulkoillessa metsässä. Syksyn tullessa aurinkoiset päivät alkavat hetkellisesti ainakin vähentyä ja syksyn sateet tulevat, silloin voi välillä myös oma työmotivaatio laskea, mutta onneksi voi omalla ajattelulla löytää työmotivaation uudelleen. Toisaalta taas yrittäjät voivat syksyllä miettiä uutta ilmettä oman yrityksen ilmeeseen talvikautta ajatellen, sillä on taloudellinen tilanne maailmalla mikä tahansa, elämä ja liiketoiminta jatkuu kuitenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *