Poriin uusia pyöräilyn opasteita

Porin pyöräilyreiteille uusitaan pyöräilyn viitoitusta ja opastusta uuden tieliikennelain mukaisilla opasteilla. Opastusta uusitaan Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja Porin kaupungin yhteistyönä.

Esimerkkejä Porin pyöräilyn opasteista
Esimerkkejä Porin pyöräilyn opasteista

Porin kaupunkiseudulle on muodostettu seudulliset, numeroidut pyöräilyreitit. Kaiken kaikkiaan Porista lähtee seitsemän säteittäistä seudullista pyöräreittiä. Reitti numero 1 lähtee Porin keskustasta Yyteriin ja Mäntyluotoon. Tämän lisäksi on neljä paikallista reittiä sekä kehäreitti. Tänä vuonna toteutetaan yhteensä kahdeksan reitin opasteet.  

Pyöräilyn opasteissa uutta ovat autoliikenteestä tutut suunnistustaulut, jotka kertovat jo ennen risteystä, mihin risteyksestä voi kääntyä. Reittinumerot on merkitty opasteisiin punaisella, numeroidulla ympyrällä, jota seuraamalla pysyy reitillä. Lisäksi opasteissa voidaan käyttää muita tunnuksia, mm. rautatieaseman, keskustan ja eri reittien tunnuksia. Myös nuolikuviot ovat aiempaa havainnollisempia ja monimuotoisempia. Etäisyystaululla voidaan kertoa etäisyyksiä kohteisiin reitin varrella.

Opastus auttaa osaltaan noususuhdanteessa olevaa pyörämatkailua ja tuo samalla esille eri kulkumuotojen liikennöintitarvetta kaupunki- ja maantieliikenteessä.

Hanke valmistuu 15.11. mennessä. Hankkeen urakoitsijana toimii Normiopaste Oy.

Lähde: STT Info

1 thought on “Poriin uusia pyöräilyn opasteita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *