Energiamurros kiihdyttää sähköpyörien kysyntää

Energiamurros kiihdyttää sähköpyörien kysyntää

Energiamurros kiihdyttää sähköpyörien kysyntää

Yhä useampi yritys tarjoaa työntekijöilleen työsuhdepyöräedun, mikä kiihdyttää energiapihien sähköpyörien kysyntää. Sähköpyörät ovat lisänneet myös talvipyöräilyn suosiota. Ilmiö näkyy voimakkaasti kasvaneessa Vapaus Bikes Finland Oy:ssä, joka aikoo laajentaa toimintaa kansainvälisille markkinoille.

Uusia pyöriä myydään Euroopassa enemmän kuin uusia autoja rekisteröidään. Sähköpyörät ovat Euroopan pyörämarkkinoiden suurin trendi ja vuoteen 2030 mennessä sähköpyörien vuosimyynnin uskotaan kasvavan jopa 13,5 miljoonaan.*

– Sähköpyöräilyn ja autoilun suhdetta voi verrata lihan syömiseen – harvempi on valmis siirtymään kerralla vegaaniksi, mutta on kuitenkin valmis lisäämään viikkoon pari kasvisruokapäivää. Samalla tavalla sähköpyöräily korvaa autoilupäiviä jo nyt ja tulevaisuudessa vielä enemmän, työsuhdepyöräpalveluun erikoistuneen Vapaus Bikes Finland Oy:n toimitusjohtaja Mikko Ampuja kertoo.

150 miljoonalla eurooppalaisella mahdollisuus työsuhdepyöräetuun 

Vapauden työsuhdepyöräpalvelua käyttää jo yli 750 suomalaista yritystä. Listalta löytyy useita tunnettuja suuryrityksiä kuten Telia, Sweco ja Ramboll.

– Suomessa viime vuonna voimaan tullut työsuhdepyörien veroetu toi pintaan patoutuneen kiinnostuksen pyöräilyyn, mikä yllätti monet yritykset. Lähes 100 prosenttia yritysasiakkaistamme ottaa meihin itse yhteyttä ja kimmokkeena on usein työntekijöiltä tullut toive saada työsuhdepyöräetu, Ampuja kertoo.

Pyöräilyn suosion lisääntyessä myös Vapaus Bikes Finland on kasvanut voimakkaasti viimeisen 1,5 vuoden aikana. Kasvun ja kansainvälistymisen tukemiseksi yhtiöllä on parhaillaan meneillään osakeanti kasvurahoitusyhtiö Springvestin kautta.

Kasvupotentiaalia alalla riittääkin, sillä työsuhdepyörien veroetu on otettu käyttöön useissa muissakin maissa Euroopassa. 150 miljoonaa työikäistä eurooppalaista asuu alueella, jossa työntekijöille on mahdollista tarjota verotuksella tuettu työsuhdepyöräetu. Työsuhdepyörällä ei tarvitse ajaa työmatkoja, vaan veroedulla kannustetaan ylipäätään lisäämään pyöräilyä liikkumismuotona.

– Aluksi työsuhdepyörä kiinnosti erityisesti jo aktiivisia pyöräilijöitä, mutta myös isot massat ovat heräämässä työsuhdepyörän kannattavuuteen ja siksi alan kasvupotentiaali on valtava. Meidän tavoitteena on laajentaa työsuhdepyöräpalvelu Ruotsiin ensi vuoden aikana. Sen jälkeen tavoittelemme laajentumista Ranskaan tai Saksaan, Ampuja kertoo yhtiön suunnitelmista.

Energiapihit sähköpyörät tekevät ympärivuotisesta pyöräilystä helppoa 

Ampuja uskoo, että sähköpyörien yleistymisen ansiosta talvipyöräily tulee lisääntymään Suomessa. Tavallisella pyörällä sohjossa pyöräily voi tuntua liian raskaalta, kun taas sähköpyörällä matka sujuu kevyesti polkien. Nastarenkailla varustetulla sähköpyörällä työmatkailu on tukevaa ja kannattavaa myös jäisillä keleillä.

– Suomessa puolet työntekijöistä asuu alle 8 kilometrin päässä työpaikastaan*, jolloin työmatka sähköpyörällä kestää noin 20 minuuttia. Työmatkapyöräilyllä saa helposti suositusten mukaisen liikuntamäärän täyteen ja samalla autoilun vähentäminen tuo säästöjä, Ampuja summaa.

Tänä talvena monia huolestuttaa kohonneiden polttoainekulujen lisäksi kallistunut sähkö, mutta Ampuja muistuttaa sähköpyörän olevan hyvin energiatehokas. Motivan mukaan sähköpyörien sähkönkulutus on vain noin 0,5–1 kWh/100 km, kun esimerkiksi sähköauton kulutus on tyypillisesti noin 15–20 kWh/100 km.

Sähköpyörä on yksi maailman energiatehokkaimmista kulkuvälineistä. Yhdellä latauksella voi polkea jopa 100 kilometriä ja energiankulutusta voi myös säädellä omalla polkemisella. Sähköpyörällähän saa myös hikeä pintaan, jos sitä haluaa!

Lähde: Springvest


Muuta luettavaa muualta

Pelaamista ja muuta ajanvietettä aikuisille

Siitä lähtien kun kotitietokoneet ja pelikonsolit tulivat koteihin 80-luvulla, on yleinen asenneilmapiiri pelaamista kohtaa muokkaantunut nykyisenlaiseksi. Nykyään on nimittäin aivan hyväksyttävää aikuisille sekä miehille, että naisille pelata mobiilipelejä, vaikka linja-autopysäkillä, kahvitauolla tai vaikkapa metrossa matkustaessaan. Kaikenlaiset mobiilipelit ovat lisääntyneet, niin kasinopelit kuten vaikkapa ruotsalaisen NetEnt pelistudion suosikit, e-urheilupeli esportal sivustolta kuin muut ajanvietepelit – itseasiassa markkinoilla on jopa omia pelipuhelimiakin jo saatavilla. Yhtä hyvin sitä voi pelata pasianssia tai laittaa bingo kierroksen käyntiin. Ja olet sitten ruotsinkielinen tai suomenkielinen tms, niin omalla kielelläsi pääset pelaamaan aivan yhtä hyvin – esim. Duelzin pelit ovat täysin ruotsin kielelläkin saatavissa. Pelaamistahan voi nykyään mobiilisti harrastaa aivan loistavasti sitten myös lomamatkalla, vaikka siellä Kanariansaaret -kiertomatkalla ensi talvena.

Pelaamisen ohessa ei pidä unohtaa liikuntaa, lue vaikka Sim Liivik ajatuksia. Ja kaiken tekemisen, opiskelun ja mahdollisen itsensäkehittämisen parissa, kannattaa miettiä niitä omia talousasioitakin, ja siinä mielessä pienlaina saattaa olla mielenkiintoinen vaihtoehto. Eihän sitä koskaan tiedä, jos kaiken uuden oppimisen ohessa mieleesi tuleekin tehdä kotiisi retrosisustus. Retro voi tulla vastaan ihan tulevana jouluna, esimerkiksi pakkausmateriaalit – niissä kun alkaa olla vaikka kuinka paljon vaihtoehtoja jo aivan kotioloissakin. Ps. tiedätkö muuten mikä Budbee on, ja mitä se toi tullessaan Suomeen? Ja muute joulusta puheenollen, mitä jos tänä jouluna teettäisit julisteet omasta kuvasta, tai jopa t-paidan omalla tekstillä ystävällesi? Tai miksei vaikka The Witcher eli noitusin kirjojen ja TV-sarjan innoittamana jotain sinnepäin?

Entäs sitten se turvallisuus ja netissä pelaaminen? Nettiliikenne lienee hyvin suojattua, mutta muuten kannattaa miettiä niitä VPN-ratkaisuja, yritysturvallisuutta ja sitä oman laitteen turvasovelluksia, ovat ne kunnossa, ja ovatko oman laitteesi sovellukset edes ajan tasalla eli päivitettyjä?

1 thought on “Energiamurros kiihdyttää sähköpyörien kysyntää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *