Uudet Garmin® Edge® 130 Plus- ja Edge 1030 Plus- GPS-pyörätietokoneet

Garmin on tänään esitellyt uusimmat Edge 130 Plus- ja Edge 1030 Plus -GPS-pyörä­tieto­koneensa, joissa on huipputason navigointitoiminnot, suoritustiedot sekä turva- ja seuranta­toiminnot. Pyöräilijöiden pyöräilijöille suunnittelemat Edge 130 Plus ja Edge 1030 Plus tallentavat ajotiedot, seuraavat suorituksia, antavat harjoitteluohjeita ja paljon muuta. Kaikkiin ajo-olosuhtei­siin erinomaisesti soveltuvassa Edge 130 Plus -laitteessa on painikkeet ja terävä 1.8 tuuman näyttö. Edge 1030 Plus -laitteessa on 3.5 tuuman nopea ja herkkä kosketusnäyttö, joka toimii myös märissä olosuhteissa ja hanska kädessä.

Edge 130 Plus- ja Edge 1030 Plus -GPS-pyörätietokoneet ovat pullollaan ominaisuuksia kaiken tasoisille pyöräilijöille – aloittelijoista kokeneisiin kilpaurheilijoihin. Suoritus-, navigointi-, turvallisuus- ja yhteysominaisuuksia sisältävien uusien GPS-pyörätietokoneiden avulla kaikkien ajajien on helppo pyrkiä uusiin tavoitteisiin.

Ympärivuotiseen ajoon suunnitelluilla Edge 130 Plus- ja Edge 1030 Plus -laitteilla pyöräilijät voivat synkronoida sisä- ja ulkotreenit automaattisesti suoraan laitteesta Garmin Connect™ -palveluun tai muihin harjoittelusovelluksiin, kuten TrainingPeaks® ja TrainerRoad. Ajon aikana Edge 130 Plus ja Edge 1030 Plus hyödyntävät tietoja, kuten VO2 max ja syke1, dynaamisten suoritus­vink­kien tuot­ta­miseen. ClimbPro -toiminnolla pyöräilijä näkee jäljellä olevan nousun ja sen jyrkkyy­den jokai­sessa reitin varrella olevassa mäessä. Työmatkapyöräilyssä ja pyöräretkillä kavereiden kanssa on hyötyä laitteen turvaominaisuuksista, joihin kuuluvat tapahtumien rekisteröinti ja avus­taminen hätätilanteessa. LiveTrack -toiminnolla läheiset voivat seurata pyöräilijää reaaliaikaisesti ja tarkastella tämän koko suunniteltua reittiä2.

Uusissa Edge 130 Plus- ja Edge 1030 Plus -pyörätietokoneissa on paljon mallikohtaisia ominai­suuksia. Ne on varus­tettu helpolla navigointitoiminnolla sekä kullekin ajajalle tärkeillä tiedoilla ja vinkeillä. Pyörätietokoneiden muotoilu ja toiminnot on suunniteltu tarkoituksenmukaisesti, ja ne auttavat ajajaa saamaan kaiken irti jokaisesta hetkestä pyörän päällä.

Edge 130 Plus

Edge 130 Plus -pyörätietokoneen GPS-, GLONASS-, Galileo -satelliittiyhteys ja integroitu korkeus­anturi tuottavat kattavaa ja tarkkaa ajotietoa. Pyöräilijä tietää aina matkan, nopeuden ja korkeu­den. Ennen matkaan lähtöä, pyöräilijät voivat suunnitella ja ladata reittinsä Course Creator -toi­minnon avulla Garmin Connectissa. Toiminto hyödyntää Trendline™ -reititystä suosi­tuim­muuden mukaan etsiessään parasta maantie-, maasto- tai sorareittiä, joka on yhdistelmä muiden pyöräili­jöiden eniten käyttämistä reiteistä. Ajon aikana selkeät käännöskehotteet ja yksinkertainen navi­gointikartta varmistavat, että ajaja pysyy oikealla reitillä. Lopuksi laite opastaa käyttäjän tarvit­taessa takaisin lähtöpisteeseen.

Edge 130 Plus auttaa käyttäjää parantamaan suoritustasoaan dynaamisten suoritustietojen avulla, kuten VO2 max, syke, sykealueet ja kalorinkulutus.1 Edge 130 Plus seuraa myös maastopyöräilytietoja, mm. hyppyjen määrä ja pituus sekä alamäkiajon ilmalentojen kesto.

Älykäs yhteys tarkoittaa, ettei pyöräilijän tarvitse kaivaa puhelinta taskusta tai repusta Edge 130 Plus -pyörätietokonetta käyttäessään. Tekstiviestit näkyvät laitteen näytöllä, mistä ne on helppo tarkistaa ajon aikana. Sääsivu näyttää tämänhetkiset ja tulevat säätiedot sekä säävaroitukset, jotta pyöräilijä ei joudu rankkasateen yllättämäksi. Pariliitettynä yhteensopivaan älypuhelimeen Edge 130 Plus lataa ajosuoritukset automaattisesti Garmin Connect -palveluun. Laitteeseen voi myös ladata mukautettavia tietokenttiä Connect IQ™ -kaupasta. Edge 130 Plus -pyörätietokoneen akku kestää jopa 12 tuntia GPS:n ollessa käytössä ja jopa 10 tuntia kahta anturia käytettäessä.

Edge 1030 Plus

Edge 1030 Plus on valmis kaikkiin ajosuorituksiin syrjäisiltä sorateiltä mahtaville mäkireiteille.

Esiladatuissa Garmin -pyöräilykartoissa on aiempaa laajemmin Euroopan ja Yhdysvallat kattavat karttatiedot sekä käännös käännökseltä navigointi ja varoitukset edessä olevista jyrkistä mutkista. Pyöräilijät voivat luoda uusia reittejä suoraan laitteessa tai käyttää Trendline -reititystä suosituim­muuden mukaan, joka sisältää muiden pyöräilijöiden lataamia miljoonia ajokilometrejä. Stravalla tai Komootilla luodut reitit on helppo synkronoida saumattomasti laitteeseen. Ajon aikana pyöräi­lijä voi keskeyttää reittiopastuksen ja ilmoitukset reitiltä poikkeamisesta lähtiessään tutkimaan maastoa reitin ulkopuolella. Kun hän on valmis palaamaan reitille, Edge 1030 Plus jatkaa reitti­opas­tusta tai ohjaa takaisin lähtöpisteeseen. Esiladatussa Trailforks-sovelluksessa on yli 80 maan yksityiskohtaiset polkuverkot. Kun ajaja pysähtyy ajon aikana, Forksight -tila näyttää automaatti­sesti edessä olevat haarautuvat polut ja ajajan sijainnin polkuverkossa.

Edge 1030 Plus -pyörätietokonetta käyttävän pyöräilijän on helppo seurata mm. maksimaa­lista hapenottokykyä (VO2 max), palautumisaikaa, harjoittelun kuormittavuutta ja harjoittelun kuor­mit­tavuuden kohdistumista. Näin hän saa yksityiskohtaista tietoa siitä, miten keho vastaa harjoit­teluun.1 Laite antaa päivittäisiä harjoittelusuosituksia, jotka perustuvat pyöräilijän harjoitte­lun kuormittavuuteen ja maksimaaliseen hapenottokykyyn. Edge 1030 Plus näyttää, miten pyöräi­li­­jän keho kestää erilaisissa olosuhteissa (kuumuuteen ja korkeaan ilmanalaan sopeutu­minen)2 ja ilmoittaa ajon aikana, kun on aika tankata ruokaa tai juomaa. Hyppyjen määrän ja pituuden sekä ilmalennon keston laskennan lisäksi maastopyöräilyominaisuuksiin kuuluvat Grit, joka arvioi ajo­len­kin vaativuutta GPS:n, korkeustietojen ja kiihtyvyysanturitietojen avulla, ja Flow, joka mittaa, miten sujuvasti ajaja laskeutuu reittiä.

Kun Edge 1030 Plus -pyörätietokoneeseen kytketään virta ensimmäisen kerran, asetusten asetta­miseen ei tarvitse tuhlata aikaa. Käytössä on mukautettuja ajoprofiileja, jotka perustuvat käyttä­jän aiempien Edge -laitteiden tietoihin. Uudet käyttäjät vastaanottavat automaattisesti muiden käyttäjien suosimat asetukset, jotka perustuvat anturitietoihin ja ajotapoihin. Edge 1030 Plus on lisäksi helppo pariliittää Tacx® -harjoitusvastukseen. Ajamaan pääsee siis juuri silloin kun haluaa.3 Turva- ja älyominaisuuksien ansiosta pyöräilijät pystyvät pitämään yhteyttä myös ajon aikana.2 Älykkäiden ilmoitusten vastaanottamisen ja ajosuoritusten automaattisen Garmin Connect -palve­luun lataamisen lisäksi Edge 1030 Plus voidaan pariliittää inReach® -satelliittiviestintä­laitteeseen, jolla käyttäjät voivat lukea ja lähettää viestejä, jakaa matkatietoja ja aktivoida interaktiiviset SOS-viestit, jos heillä on inReach -tilaus.4 Turvallisuutta parantaviin ominaisuuksiin kuuluvat lisäksi viestintä ryhmässä ajavien välillä ja seuranta, jolla ryhmästä eroon joutuneet pyöräilijät pysyvät yhteydessä muihin.2 Edge 1030 Plus -pyörätietokoneen akku kestää jopa 24 tuntia, kun käytössä ovat GPS, useita pariliitettyjä antureita ja yhteysominaisuudet, mm. LiveTrack. Lisävarusteena myytävää Garmin Charge™ -lisäakkua käyttämällä laitteen akunkeston voi kaksinkertaistaa.

Edge 130 Plus ja Edge 1030 Plus ovat yhteensopivia pyöräilyturvallisuutta parantavien Varia™-tuotesarjan tuotteiden kanssa, joihin kuuluvat uusi RVR315 -takatutkaja takavalolla varustettu RTL515 -takatutka.Pyöräilijä näkee paremmin takaa lähestyvät autot ja autoilijat huomaavat pyöräilijän. Aika-ajajien ja triathlonistien on helppo kiinnittää Egde -pyörätietokone ja neljänneskierroksella avautuvat lisävarusteet TT-ajotankoon aika-ajo-/triathlon-ajotankotelineen avulla. Molemmat GPS-pyörätietokoneet ovat saatavissa heti. Edge 130 Plus -laitteen suositushinta on 219-289 euroa ja Edge 1030 Plus -laitteen 649-759 euroa.

Garmin lanseerasi myös uuden Time Trial -kiinnikevaihtoehdon. Edge pyörätietokoneen luettavuus on näin ollen optimaalinen hektisessä ajo suorituksessa. Telineen suositushinta on 39,99€. Tämä teline on tarkoitettu nimenomaisesti time trial -ajajille ja triathlonisteille. Voit kiinnittää Edge®-pyörätietokoneen ja neljänneskierroksen kääntämällä kiinnitettäviä lisävarusteita TT-tankoihin helposti.

1 Pariliitettynä yhteensopiviin antureihin.

2 Pariliitettynä yhteensopivaan älypuhelimeen; lisätiedot Garmin.com/ble. Turva- ja seurantaominaisuuksien vaatimukset ja rajoitukset: Garmin.com/safety

3 Saatavissa Edge 1030 Plus -laitteeseen. Toiminnon tuki tulossa pian Edge 130 Plus -laitteeseen.

4 inReach® -tilaus vaaditaan 100% maailmanlaajuisen Iridium® -satellittiviestintäverkon käyttämiseen ja toimintojen käyttöönottamiseen, mukaan lukien reaaliaikainen seuranta, viestintä ja SOS-viestit. Satelliittiviestintälaitteiden käyttö saattaa olla kiellettyä tai rajoitettua joillain alueilla. Laitteen käyttäjän vastuulla on tuntea sovellettavat lait sekä noudattaa niitä alueilla, missä laitetta on tarkoitus käyttää. 

Lähde: MyNewsDesk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *