Pyöräkeskus avasi ovensa

Pyöräkeskus palvelee kesällä 2020 lyhennetyin aukioloajoin. Pyöräkeskus jatkaa toimintaansa suositulla paikalla pyöräliikenteen solmukohdassa Kansalaistorilla.

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä rajoitusten höllätessä, myös pyöräkeskus avasi ovensa. Pyöräkeskus tarjoaa mahdollisuuden omatoimiseen pyörän huoltamiseen ammattilaisen opastuksella. Pyörän voi jättää halutessaan myös maksulliseen pikahuoltoon. Keskukselta saa lisäksi tietoa kaupunkipyöristä ja käytännön opastusta niiden käytöstä. Pyöräkeskukselta löytyy pumppauspiste ja oleellisimmat työkalut ketjuruoskasta nippeliavaimiin. Henkilökunnalta voi kysyä myös reittivinkkejä ja apua liikennesääntöihin.

–  Pyöräkeskus on suosittu palvelu ja on erinomaista, että pystyimme avaamaan ovet hankalan kevään jälkeen. Saimme pitkin kevättä kyselyitä siitä, milloin kaupunkilaiset pääsevät huoltamaan pyöriään eli tätä on odotettu. Avasimme aluksi puolipäiväisesti, mutta on mahdollista, että pidennämme aukioloaikoja kesän edetessä, kertoo HKL:n palveluasiantuntija Eeropekka Lehtinen.

Pyöräkeskuksen palveluja kehitetään ja tavoitteena on kokeilla vielä tällä kaudella sähköpyörien latausta osana palvelukonseptia. Koronatilanteen vuoksi myös pyöräkeskuksella kiinnitetään erityistä huomiota käsihygieniaan ja turvaväleihin.

Pyöräkeskus on yksi HKL:n tuottamista pyöräilyn palveluista. Konseptia pyritään laajentamaan laadukkaan liityntäpyöräpysäköinnin yhteyteen osaksi joukkoliikenteen solmukohtien ja aluekeskuksien oletuspalveluja. Tavoitteena on tehdä pyörä- ja joukkoliikenteen yhdistäminen entistä houkuttelevammaksi.

Pyöräkeskus palvelee syyskuun loppuun asti maanantaista perjantaihin klo 13 – 17.

Pyöräkeskus on osa Helsingin kaupungin pyöräilyn edistämisohjelmaa.

Lähde: STT Info

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *