Kaupunkipyörät

Muutoksia Tampereen kaupunkipyöräjärjestelmään

Tampereen kaupunkipyöräjärjestelmän asemaverkostoon, käyttöaikaan ja hinnoitteluun on luvassa muutoksia. Uudistuksissa on otettu huomioon asiakkailta saadut palautteet ja kehitysideat.  

Kaudella 2023 kaupunkipyörien asemaverkkoa laajennetaan yhteensä 17 asemalla Kalevanrinteelle, Kaukajärvelle, Koivistonkylään, Linnainmaalle, Messukylään, Nekalaan, Pispalaan ja Pyynikille. Laajennuksen jälkeen kaupunkipyöräasemia on 110 kappaletta. Viime kauden asemat esimerkiksi keskusta-alueella, Hakametsässä, Hatanpäällä, Hervannassa ja Kalevassa pysyvät pääosin ennallaan. 
 
Entistä laajemmalle alueelle levittyvän asemaverkoston lisäksi kaupunkipyörien käyttöä sujuvoittaa pidempi ajoaika. Käyttöaikaa pidennetään 45 minuutista 60 minuuttiin. Kuten viime vuonna, käyttöoikeuden kestoksi voi tulevallakin kaudella valita päivän (24 h), kuukauden (30 vrk) tai koko kauden (15.4.–31.10.). Valitun käyttöoikeuden puitteissa kaupunkipyörillä voi tehdä rajattoman määrän nyt siis tunnin matkoja.  
 
Hinnoittelua muutetaan niin, että päivän käyttöoikeus nousee 4 eurosta 5 euroon, kuukauden käyttöoikeus 7 eurosta 10 euroon ja koko kauden käyttöoikeus 25 eurosta 30 euroon. Lisämaksujen hinnoittelu ja enimmäiskäyttöaika säilyvät ennallaan. Yhdyskuntalautakunta hyväksyi 14.2.2023 kaupunkipyöräjärjestelmän käyttöoikeusmaksut ja -ehdot kaudelle 2023. 
 
Kaupunkipyöräkausi alkaa 15.4. ja päättyy 31.10.  

Kaupunkipyöräasemien verkosto kaudella 2023. Ajantasainen tieto kaupunkipyöräasemista on saatavilla kauden aikana Tampereen kaupunkipyörät -sovelluksessa sekä Nyssen reittioppaassa.
Kuva 1. Kaupunkipyöräasemien verkosto kaudella 2023. Ajantasainen tieto kaupunkipyöräasemista on saatavilla kauden aikana Tampereen kaupunkipyörät -sovelluksessa sekä Nyssen reittioppaassa.  

Lähde: Tampereen seudun joukkoliikenne
Kuvat: Tampereen seudun joukkoliikenne


Muuta luettavaa muualta: Asuntomarkkinat

Muuta mielenkiintoista luettavaa:

Navionics: Edistyksellinen merikarttasovellus ja navigointiratkaisu

Navionics on merkittävä merikarttasovellus ja navigointiratkaisu, joka tarjoaa veneilijöille ja muiden vesistöjen käyttäjille luotettavaa ja tarkkaa tietoa vesiväylien tilasta, satamista, syvyyskartoista ja muista navigointiin liittyvistä tiedoista. Tämä edistyksellinen sovellus on suunniteltu tukemaan veneilijöitä, purjehtijoita ja kalastajia heidän matkallaan turvallisuuden ja tehokkuuden parantamiseksi.

Lego Master Suomi – joukkueet rakentavat mestariteoksia

Lego Masters Suomi on suosittu kilpailuohjelma, jossa tiimit kilpailevat luomalla upeita rakennelmia Lego-palikoista. Osallistujat osoittavat luovuuttaan, taitojaan ja tiimityötä rakentaessaan uskomattomia Lego-teoksia. Kilpailu vaatii mielikuvitusta, tarkkuutta ja nopeita ratkaisuja. Lego Masters on inspiroiva ohjelma kaikille Lego-faneille, jotka rakastavat nähdä palikoiden muuttuvan’

Mikä on dropshipping verkkokauppa?

Dropshipping -verkkokauppa on yksi nopeimmin kasvavista liiketoimintamalleista nykypäivän digitaalisessa maailmassa. Dropshipping mahdollistaa yrittäjille verkkokaupan perustamisen ilman tarvetta varastolle, tuotteiden pakkaamiselle tai lähetysten hallinnalle.

Google Pay – Vaivaton ja helppo tapa maksaa ostokset

Google Pay maksaminen on helppoa ja kätevää, kun haluat maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa nopeasti ja vaivatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *