BMW uudistaa K 1600 -sarjan matkapyörät

BMW tuo K 1600 -sarjan matkapyörien mallistoon uusia moottoreita ja lukuisia teknisiä päivityksiä. BMW K 1600 GT-, 1600 GTL-, K 1600 B- ja K 1600 Grand American -versioiden uusi kuusisylinterinen moottori täyttää EU-5 päästöluokitukset. Se saavuttaa maksimitehon matalilla kierroksilla ja maksimivääntöä on lisätty.

Uudessa moottorissa on vääntömomentin säätö. Se auttaa välttämään takapyörän sutimista moottorijarrutuksessa tai kuljettajan vaihtaessa pienemmälle vaihteelle. Vääntömomentin säätö vertaa eturenkaan ja takarenkaan kehänopeutta ja toimii luistoneston tapaan (myös vakiovarusteena). Kun pyörän ajotilaksi on valittu sade ”Rain” tai tie ”Road”, vääntömomentin säätö vähentää sutimista mahdollisimman voimakkaasti. Dynaamisessa ”Dynamic”-ajotilassa rengas saa sutia enemmän.

Moottoreissa on kaksi sytytystä optimoivaa nakutusanturia, joiden avulla moottoripyörässä voi käyttää alle 95 oktaanin bensiiniä. Moottoreissa on myös neljä lambda-anturia, joiden avulla seossuhdetta ja sytytystä voidaan säätää hyvin tarkkaan. Päästöarvot ovat alentuneet merkittävästi edellisestä versiosta. Kuusisylinterinen moottori on edeltäjänsä tapaan sarjatuotantomallien kapein.

Teho on ennallaan 118 kW (160 hv), mutta maksimiteho saavutetaan 6 750 kierroksella minuutissa eli 1 000 kierrosta alempana kuin edeltäjämallissa. Maksimivääntö on kasvanut 5 Nm 180 Nm:iin, ja se saavutetaan 5 250 kierroksella minuutissa. Vääntö ja kiihtyvyys ovat kasvaneet ajamisen kannalta keskeisellä 3500–7000 r/min:n kierrosalueella.

Uutuusmalleissa käytetään uutta sähköistä alustan säätöä. Kun vaimennus mukautuu automaattisesti olosuhteisiin ja ohjausliikkeisiin, se lisää turvallisuutta, suorituskykyä ja ajomukavuutta. Alusta kompensoi automaattisesti kuljettajan ajoasennon vaikutuksen myös kuormattuna. Jopa kallistuksen aikana alusta tekee säätöjä automaattisesti millisekunneissa.

Uutuusmalleissa on led-valot sekä 10,25 tuuman mittaristonäyttö ja navigaattori vakiovarusteena. K 1600 GTL ja Grand America -malleissa on vakiona päivitetty 2.0-versio äänentoistojärjestelmästä, muihin malleihin sen saa lisävarusteena. Puhelimelle on roiskesuojattu tila ja usb-c-latausmahdollisuus.

Kaikkiin malleihin on tarjolla kaksi valinnaista värivaihtoehtoa ja K 1600 B ja Grand America -versioihin voi valita lisäksi ”Midnight”-erikoisvärin.

Uudet mallit tulevat markkinoille maaliskuussa. BMW K 1600 GT -version suositushinta on 35 600 euroa, 1600 GTL -version 37 500 euroa, K 1600 B -version 35 900 euroa ja K 1600 Grand American -version 42 590 euroa.

Lähde: MyNewsDesk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *