Yli puolet suomalaisista kiinnostuneita sähköpyörästä työsuhdeajoneuvona

Helkaman tuoreen kyselyn mukaan yli puolet suomalaisista on kiinnostunut hankkimaan sähköpyörän työsuhdeajoneuvoksi. Lisäksi yksi kymmenestä asuu jo kotitaloudessa, jossa toinen auto on korvattu sähköpyörällä.

Sähköpyöräilyn suosio on kasvussa Suomessa. Pyörävalmistaja Helkama Veloxin tuore kyselytutkimus paljastaakin, että yli puolet suomalaisista näkee sähköpyörän kiinnostavana ja varteenotettavana vaihtoehtona työmatkoilleen.

Sähköpyörä työsuhdeajoneuvona kiinnostaa

Kyselytutkimuksen mukaan 53 % suomalaisista olisi kiinnostunut hankkimaan sähköpyörän työsuhdeajoneuvoksi. Noin 2 %:lla taas on jo sähköpyörä työsuhdeajoneuvona. Lisäksi puolet vastaajista kertoo, että nykyisen työmatkan kulkeminen sähköpyörällä olisi heidän mielestään mahdollista. 

Vastaajat, jotka eivät koe työmatkansa sähköpyöräilyä mahdolliseksi, nostavat yleisimmäksi syyksi liian pitkän matkan (16 %). Monet vastaajat kertovat myös, että heillä ei ole varaa sähköpyörään (10 %) ja että muut vaihtoehdot ovat heidän mielestään turvallisempia (5 %).

”Kysely osoittaa, että monia suomalaisia kiinnostavat työmatkapyöräilyn mukanaan tuomat edut, kuten kuntoilu sekä vapaus valita aikataulut ja reitit oman mielen mukaan. Veikkaisin myös, että moni pitkien matkojen ajoa jännittävä ei ole kokeillut sähköpyörää, sillä ajon helppous ja mahdolliset ajoetäisyydet tavalliseen polkupyörään verrattuna voivat todella yllättää”, Helkama Veloxin myynti- ja markkinointijohtaja Jussa Lauhamaa toteaa.

Vaihtoehto auton hankinnalle

Helkaman kyselytutkimus paljastaa myös, että jo joka kymmenes suomalainen asuu kotitaloudessa, jossa on täytetty toisen auton tarve sähköpyörän hankinnalla.

”Kun pyörämallin varusteineen valitsee oikein ja omat tarpeen huomioiden, sähköpyörä voi olla erittäinkin hyvä koko perheen kakkosajoneuvo. Sähköpyörällä on mahdollista kuljettaa mukava määrä tavaraa tai vaikkapa lapsi harrastuksen pariin”, Lauhamaa kertoo.

Helkama-pyörät valmistetaan Suomessa ja yhtiön Hangon tehdas toimii täysin fossiilivapaalla energialla. Samoin lopputuotteen elinkaari pyritään pitämään mahdollisimman pitkänä tarjoamalla kuluttajille kattava huoltoverkosto asiantuntevien kumppanien kanssa. 

”Olemme painottaneet vastuullisuutta tuotannossamme, toimitusketjussamme ja henkilöstömme hyvinvoinnissa jo pitkään, mutta tekemistä meilläkin vielä riittää. Erään haastavan osa-alueen luovat esimerkiksi materiaalit, sillä suurin osa Helkaman hiilijalanjäljestä syntyy rungoissa käytettävästä alumiinista. Selvitämmekin aktiivisesti mahdollisuuksia hyödyntää kierrätettyä alumiinia ja terästä rungoissa, ja meillä on rohkea tavoite olla täysin hiilineutraaleja jo vuoteen 2025 mennessä”, Lauhamaa sanoo.

Lisää tietoa työmatkapyöräilystä: helkamavelox.fi/tyomatkapyoraily/ 

Kyselyn toteutti Syno International Omnibus-tutkimuksena 1.–7. kesäkuuta 2023. Kyselyyn vastasi verkossa 1 002 yli 18-vuotiasta suomalaista. Otos on väestöä demografisesti edustava.

Sähköpyörä ja työmatkat

Sähköpyörä tarjoaa useita etuja työmatkaliikenteessä. Tässä on muutamia tärkeitä hyötyjä:

  1. Nopeampi matka-aika: Sähkömoottori avustaa polkemista, mikä tekee pyöräilystä nopeampaa ja helpompaa. Voit saavuttaa suuremman keskinopeuden ja selvitä mäistä vaivattomasti. Tämä säästää aikaa ja auttaa sinua saapumaan määränpäähän nopeammin kuin perinteisellä polkupyörällä.
  2. Vähemmän ponnistelua: Sähkömoottori tarjoaa avustusta, kun poljet, joten sinun ei tarvitse tehdä niin paljon fyysistä ponnistelua matkan aikana. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos matkallasi on pitkiä tai jyrkkiä nousuja. Voit saavuttaa suuremman matkavälin ilman, että tulet hikoilevaksi tai uupuneeksi.
  3. Parempi kunto ja terveys: Vaikka sähköpyörä tarjoaa avustusta, sinun on silti poljettava pyörää aktiivisesti. Säännöllinen pyöräily parantaa kuntoa, auttaa ylläpitämään terveellistä painoa ja vahvistaa sydäntä. Sähköpyörä tarjoaa kuitenkin mukavan vaihtoehdon niille, jotka eivät välttämättä pysty tai halua polkea perinteistä polkupyörää pitkiä matkoja.
  4. Ympäristöystävällisyys: Sähköpyörä on ympäristöystävällinen vaihtoehto liikenteelle. Se ei tuota päästöjä tai saasteita, ja se käyttää vähemmän energiaa kuin moottoriajoneuvot. Sähköpyörällä työmatkustaminen auttaa vähentämään hiilijalanjälkeäsi ja edistää kestävää liikkuvuutta.
  5. Kustannussäästöt: Sähköpyöräily on huomattavasti edullisempaa kuin autolla tai julkisilla liikennevälineillä matkustaminen. Sinun ei tarvitse maksaa polttoainekuluja, pysäköintimaksuja tai julkisen liikenteen lippuja. Sähköpyörän lataaminen on huomattavasti halvempaa kuin ajoneuvon tankkaaminen, ja pyörän ylläpitokulut ovat yleensä alhaiset.
  6. Pysäköinti ja liikenneongelmat: Sähköpyörä tarjoaa joustavuutta pysäköinnissä. Pienikokoisena se vie vähemmän tilaa kuin auto, ja voit usein pysäköidä sen helposti ilman maksuja. Lisäksi sähköpyörällä voit välttää liikenneruuhkat ja ruuhkamaksut kaupunkialueilla, sillä se voi helpommin kiertää ruuhkaisia teitä ja hyödyntää pyöräteitä.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä sähköpyörän tarjoamista eduista työmatkapyöräilyssä. Sähköpyörä voi tehdä työmatkastasi miellyttävämmän, nopeamman ja edullisemman samalla kun edistät terveyttäsi ja ympäristön hyvinvointia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *