Keksi pyörä uudelleen! – HKL hakee uusia ideoita pyöräliikenteen kehittämiseksi

HKL etsii innovatiivisia ideoita ja uusia kokeiluja pyöräliikenteen kehittämiseksi sekä pyöräilyn edistämiseksi Helsingin seudulla. Haku on tarkoitettu yrityksille ja yhteisöille (Y-tunnus pakollinen), ja HKL osallistuu valittujen kokeilujen rahoitukseen.

Haetut ideat voivat olla laajasti asukkaita tai matkailijoita palvelevia tai ratkaista tietyn tunnistetun ryhmän erityisen pyöräilyyn liittyvän liikkumis- tai palvelutarpeen.

Kokeilussa ratkaistavat haasteet voivat liittyä esimerkiksi

  • Liityntäpyöräpysäköintiin ja sen oheispalvelujen kehittämiseen rautatie- ja metroasemilla.
  • Joukkoliikenteeseen, yhteiskäyttöratkaisuihin tai Pyöräkeskuksen tapaisiin työmatkaliikkujan palveluihin.
  • Muihin selvästi tunnistettaviin pyöräilyyn liittyviin tarpeisiin tai uusiin pyöräilyyn kannustaviin palveluihin, joihin ei vielä ole toimivaa ratkaisua.

Kokeiluhaku on suunnattu uudenlaisia pyöräilyä tukevia palveluja tai -ratkaisuja tarjoaville yrityksille ja yhteisöille. Useampi toimija voi myös yhdessä tarjota hankeideaa.

HKL:n asiantuntijaraati valitsee kokeiluun pääsevät ideat, ja ne käynnistyvät tämän vuoden aikana. Yhden kokeilun kesto vähintään 2 kuukautta ja sen on päätyttävä vuoden loppuun mennessä. Kokeiluja valitaan toteutukseen yhdestä kolmeen kappaletta. HKL osallistuu toteutuksiin 10 000-20 000 eurolla (alv. 0%)/hanke.

Haku on avoinna 4.4.2020 asti.

Tavoitteena on kokeilujen kautta saada uusista palveluista aitoa käyttäjäpalautetta, oppeja ja käytännön kokemuksia.

Lähde: STT Info

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *